تاریخ انتشار : شنبه 26 اسفند 1402 - 11:54
365 بازدید
کد خبر : 208871

طرزتهیه خوشمزه ترین سبزی پلو با ماهی و فوت و فن های آن

طرزتهیه خوشمزه ترین سبزی پلو با ماهی و فوت و فن های آن

  سبزی پلو با ماهی از جمله غذاهای خوشمزه و معروف ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. این غذا علاوه بر طعم خوب، به دلیل استفاده از ماهی و سبزی، منبع مواد مغذی مختلفی است که بدن به آن‌ها نیاز دارد. در فهرست غذاهای مجلسی نام سبزی پلو با ماهی نیز در کنار طرز تهیه

 

سبزی پلو با ماهی از جمله غذاهای خوشمزه و معروف ایرانی است که طرفداران زیادی دارد. این غذا علاوه بر طعم خوب، به دلیل استفاده از ماهی و سبزی، منبع مواد مغذی مختلفی است که بدن به آن‌ها نیاز دارد. در فهرست غذاهای مجلسی نام سبزی پلو با ماهی نیز در کنار طرز تهیه ماهیچه پلو جای می‌گیرد. بر خلاف چیزی که احتمالا شما تصور می‌کنید، طرز تهیه سبزی پلو با ماهی چندان سخت نیست و با رعایت برخی نکات، می‌توانید این غذا را به شکل مجلسی تهیه کنید.

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی

سبزی پلو با ماهی غذایی خوشمزه است که در شب عید باستانی نوروز، مهمان سفره ما ایرانی‌ها می‌شود. اگر قصد درشت کردن این غذا را دارید، در این بخش طرز تهیه آن را دنبال کنید.

مواد اولیه سبزی پلو با ماهی

در اولین گام برای درست کردن یک سبزی پلو با ماهی خوشمزه، باید اولیه آن را آماده کنید که فهرست آن‌ها به شرح زیر است. به خاطر داشته باشید که با این میزان مواد اولیه، تنها می‌توان برای ۴ نفر سبزی پلو با ماهی مجلسی جذاب درست کرد.

  • برنج: ۴ پیمانه
  • ماهی سفید یا قزل آلا: ۲ کیلوگرم
  • سبزی پلویی: ۴۰۰ گرم
  • پیاز: ۲ عدد
  • سیر: ۳ حبه
  • آب لیموترش: ۴ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه ماهی: به مقدار لازم
  • روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم
  • زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذاخوری
  • برنج یا سیب زمینی (برای ته دیگ): به مقدار لازم

مراحل تهیه سبزی پلو با ماهی

مراحل پخت سبزی پلو با ماهی مجلسی به شرح زیر است:

  1. ابتدا برنج را بشویید و با آب و نمک خیس کنید و چند ساعت به آن زمان دهید.
  2. ماهی را به دقت تمیز کنید تا برای پخت آماده شود. سر و دم ماهی را جدا کرده و محتویات داخل شکم را خارج کنید. سپس ماهی را بشویید و کنار بگذارید.
  3. پیاز را به صورت خلالی و سیر را به شکل نگینی خرد کنید. سیر و پیاز خرد شده را به همراه آب لیموترش، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه ماهی داخل کاسه بریزید.
  4. ماهی را داخل کاسه قرار دهید و تمام قسمت‌های آن را به سیر، پیاز و ادویه آغشته کنید. روی کاسه یک سلفون بکشید و آن را به مدت یک ساعت داخل یخچال بگذارید.
  5. سبزی پلویی شامل تره، جعفری، گشنیز، شوید، شنبلیله و برگ سیر تازه است. آن‌ها را پاک کرده، بشویید و اجازه دهید تا آب سبزی جدا شود. سپس سبزی‌ها را به گونه‌ای خرد کنید که نه خیلی ریز باشند، نه خیلی درشت.
  6. داخل یک قابلمه مقداری آب بریزید و روی حرارت قرار دهید. زمانی که آب به جوش آمد، برنج را داخل قابلمه ریخته و صبر کنید.
  7. پس از آنکه پخت اولیه برنج سپری شد، آن را آبکش کنید. دقت داشته باشید که در این مرحله باید لایه بیرونی برنج نرم و مغز آن سفت باشد.
  8. کف قابلمه مقداری روغن ریخته و از برنج یا سیب زمینی برای ته دیگ استفاده کنید. سپس مخلوط برنج و سبزی را لایه لایه داخل قابلمه بریزید تا تمام شوند. 
  9. مقداری روغن داغ روی برنج بریزید و سپس قابلمه را روی شعله ملایم بگذارید. درب قابلمه را دم‌کنی بکشید و اجازه دهید تا برنج با حرارت ملایم دم بکشد.
  10. ماهی را از یخچال بیرون بیاورید و در تابه با مقداری روغن تفت دهید تا هر دو طرف ماهی سرخ شود. در انتهای پخت، مقداری زعفران دم کرده نیز روی ماهی بریزید تا خوش‌رنگ‌تر شود.
  11. پس از سرخ کردن ماهی، آن را روی دو لایه دستمال کاغذی آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی ماهی گرفته شود.
  12. سبزی پلو را داخل ظرف سرو بکشید و آن را با پلو زعفرانی تزیین کنید. در نهایت ماهی را نیز در کنار ظرف پلو بچینید و سبزی پلو با ماهی را سرو کنید. نوش جان!

نکات مهم در تهیه سبزی پلو با ماهی

در روش تهیه سبزی پلو با ماهی رعایت برخی نکات به ظاهر ساده باعث می‌شود تا غذای شما طعم رستورانی داشته و مناسب پذیرایی در مهمانی‌ها باشد:

  • سبزی مورد استفاده در تهیه این غذا باید سبزی تازه باشد و با اندازه متوسط خرد شود.
  • شما می‌توانید برای پختن سبزی پلو با ماهی از هر نوع ماهی، مطابق با ذائقه خود استفاده کنید؛ اما بهترین انتخاب‌ها ماهی سفید، قزل آلا، کولی و سوف است.
  • برای گرفتن بوی زهم ماهی، دقت کنید که باید به مدت یک ساعت در مخلوط پیاز، سیر و ادویه‌ها بماند.
  • علاوه بر سرخ کردن ماهی، شما می‌توانید از روش‌های دیگری مانند گریل یا تهیه ماهی سوخاری نیز استفاده کنید که انتخاب آن‌ها به ذائقه شما بستگی دارد.
  • زمان پخت برنج یک ساعت و زمان سرخ شدن ماهی بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه است.
  • اگر به دنبال تهیه سبزی پلو با ماهی رژیمی هستید، به جای سرخ کردن ماهی در روغن، آن را در فر بپزید یا آب‌پز کنید تا روغن استفاده نشود.
  • برای طعم‌دار کردن ماهی و از بین بردن بوی زهم آن، استفاده از آب لیموترش تازه بهتر از آبلیمو صنعتی است.
  • ترکیب سبزی‌های این غذا را تره، جعفری، گشنیز، شوید، شنبلیله و برگ سیر تازه تشکیل می‌دهد، اما دقت کنید که نباید این سبزی را سرخ کنید یا بپزید.

تنها با چند کلیک، سبزی پلو با ماهی سفارش بده

همان‌طور که گفتیم طرز تهیه حرفه‌ای سبزی پلو با ماهی و حتی توجه به فوت و فن‌های پخت آن، کار سختی نیست و می‌توانید این غذا را در شب عید یا دیگر مهمانی‌ها و مجالس تهیه کنید. البته اگر وقت یا حوصله غذا درست کردن ندارید، اما هوس خوردن سبزی پلو با ماهی کرده‌اید، اسنپ فود در خدمت شماست تا به جای تهیه غذا، آن را به صورت آماده تحویل بگیرید.

شما می‌توانید تنها با چند کلیک ساده و سریع، سفارش غذا انلاین خود را در سایت یا اپلیکیشن اسنپ فود انجام دهید. غذای شما پس از مدت زمان کوتاهی آماده و ارسال می‌شود تا آن را در محل آدرس خود تحویل بگیرید. اسنپ فود در کنار شما است تا فرایند سفارش غذا آسان‌تر شود.

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 6 در انتظار بررسی : 6 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.